Hem/Tandimplantat
implantatbehandling i centrala göteborg

Tandimplantat i centrala Göteborg

Tandimplantat är för dig som har förlorat en eller flera tänder och vill få nya konstgjorda tänder. På Drottningkliniken träffar du erfarna tandläkare inom ersättning av förlorade tänder. Vi hjälper dig med att förbättra din tuggförmåga, höja din självkänsla och hjälpa din munhälsa.

BOKA KONSULTATION
RING OSS

Så fungerar en implantatbehandling

 Hos Drottningkliniken i Göteborg blir du omhändertagen av våra erfarna tandläkare. Du får den främsta tandvården kombinerat med ett stort fokus på ditt välbefinnande. Vi erbjuder de senaste behandlingsmetoderna, några av de främsta tandläkarna och lång erfarenhet.

Tandimplantat konsultation

Boka ett möte

Inför en tandimplantat behandling sker alltid en konsultation med din tandläkare. Syftet med mötet är att bemöta alla dina frågor och funderingar gällande behandlingen.

inledande implantatbehandling

Förbehandling

Tandimplantat är ett större ingrepp och därför inleds förbehandlingen med en grundlig genomgång av din tandhälsa för att säkerställa att du är frisk i munhålan.

Behandling för ersättning av förlorad tand

Implantatbehandling

I ett kirurgiskt ingrepp och med hjälp av lokalbedövning, fästs implantaten i käkbenet. Din tandläkare kommer att vika undan tandkötter och sedan borra fast titanskruvar. 

BOKA TID

Patienten i fokus

 Göteborgs tryggaste och vänligaste tandvård. Det är vad alla vi på Drottningkliniken jobbar efter. Vi vill helt enkelt göra det lite lättare och trevligare för dig att gå till tandläkaren.  Genom ett starkt engagemang visar vi vägen mot framtidens tandvård – alltid med patienten i fokus.

”Väldigt lugn och trevlig tandläkare. Förklarar på ett lugnt sätt hur hela behandlingen kommer gå till. Är så nöjd att jag hittade Drottningkliniken.”

Patientomdömen

”Magnus med kollegor är helt fantastiska. Har gått där i flera år och gjort flera större behandlingar och jag kommer aldrig att byta.”

Patientomdömen

”Härlig personal, varma mottaganden och gott snack! Som att få behandling av goda vänner, men ändå väldigt professionellt. Topp!”

Patientomdömen

Vanliga frågor om tandimplantat

Vad är ett tandimplantat?

Ett tandImplantat är konstgjorda tandrötter av metall (titan). På implantaten fäster man sedan en konstgjord tand i munnen. På detta sätt kan man i de flesta fall ersätta förlorade tänder när tänder förlorats på grund av karies, tandlossning eller olyckor.

Läs mer om tandimplantat

Hur går implantatbehandlingen till?

Behandlingen sker i två huvudsteg där det första steget är ett kirurgiskt ingrepp. Man lägger ett snitt i tandköttet för att exponera käkbenet och därefter borras ett hål i benet där den undre delen av implantatet, titanskruven, skruvas ned.

Läs mer om implantatbehandling

Passar tandimplantat för mig?

I de allra flesta fallen kan vem som helst genomföra en implantatbehandling. Grundförutsättningarna är att du ska vara frisk nog för att kunna genomgå en eventuell tandutdragning. Det är viktigt att du som ska genomgå en behandling för tandimplantat sköter munhygienen, följer tandläkarens rekommendationerna och närvarar samt kommer i tid till kontrollerna hos din tandläkare.

Läs mer om förutsättningar

Hur mycket kostar ett tandimplantat?

Vi är stolta över att kunna erbjuda konkurrenskraftiga priser på tandimplantat i Göteborg. Priset för tandimplantat och behandlingen varierar från fall till fall. Uppskattningsvis kostar en behandling mellan 15000 – 20000 kr. Delar av behandlingen ersätts även av Försäkringskassan genom ditt högkostnadsskydd. Innan varje behandling kommer vi att presentera ett kostnadsförslag.

Läs mer om pris
narkostandvård för att erbjuda tandimplantat för tandvårdsrädda

Narkostandvård – Hjälp för tandvårdsrädda

Narkostandvård eller intravenös sedering används då man som patient känner ett stort obehag inför ett tandläkarbesök eller vid en mer omfattande planerad behandling. Vi på Drottningkliniken i Göteborg har som mål att ingen ska behöva ha dålig munhälsa på grund av tandvårdsrädsla. Vi är stolta över att kunna erbjuda Narkostandvård till patienter med tandvårdsrädsla.

Läs mer om narkostandvård
tandklinikens behandlingsrum

Tandläkare i Göteborg centrum, proffs på tandimplantat

Drottningkliniken är en av de modernaste tandklinikerna i Göteborg. Vi har lång erfarenhet av tandimplantat och jobbar med den absolut senaste tekniken. Hos oss välkomnas du i en avslappnande och lugn miljö. Vi som arbetar på Drottningkliniken vill ge dig den tryggaste och vänligaste tandvården i Göteborg.

Läs mer om kliniken

Vi som jobbar med implantatbehandlingar

Aidin Esmail-Zadeh leg tandläkare

Aidin Esmail-Zadeh

Aidin är proffs på implantatbehandlingar och lång erfarenhet av att leverera tandvård i världsklass. Utöver implantatbehandlingar jobbar Aidin med ett brett utbud av olika behandlingar på Drottningkliniken. 

Magnus Ölander Leg tandläkare

Magnus Ölander

Magnus är Klinikchef och ägare
av Drottningkliniken. Som tandläkare intresserar han sig särskilt för behandling av tandvårdsrädsla/fobi och behandling under narkos/intravenös sedering. 

Morgan Swärd leg tandläkare

Morgan Swärd

Morgan är nischad inom implantatkirurgi, bettrehabilitering och tandreglering med Clear Correct. Morgan jobbar deltid på Drottningkliniken och arbetar även på tandkliniker i Kungälv och Kvänum.

Boka en konsultation för implantat.

Boka snabbt och enkelt en konsultation genom vårt webbaserade bokningssystem.

Har du frågor eller funderingar kan du alltid ringa oss eller mejla.

BOKA TID
Vi som jobbar på Drottningkliniken