Tandimplantat – så fungerar en implantatbehandling

 Hos Drottningkliniken i Göteborg blir du omhändertagen av våra erfarna tandläkare. Du får den främsta tandvården kombinerat med ett stort fokus på ditt välbefinnande. Vi erbjuder de senaste behandlingsmetoderna, några av de främsta tandläkarna och lång erfarenhet.

Boka möte för tandimplantat

Boka ett möte

Inför en tandimplantat behandling sker alltid en konsultation med din tandläkare. Syftet med mötet är att bemöta alla dina frågor och funderingar gällande behandlingen. Det är viktigt för oss att alla dina frågor och förväntningar blir besvarade.

BOKA KONSULTATION
RING OSS

Förbehandling

Tandimplantat är ett större ingrepp och därför börjar vi alltid med en undersökning för att säkerställa att du är frisk i munhålan. Förbehandlingen inleds med en konsultation, samt därefter en grundlig genomgång av din tandhälsa. Din tandläkare kommer att ta bilder med en panoramaröntgen.

Förbehandling för tandimplantat
Hur man fäster ett implantat

Implantatet fästs i käkbenet

I ett kirurgiskt ingrepp och med hjälp av lokalbedövning, fästs implantaten i käkbenet. Din tandläkare kommer att vika undan tandkötter och sedan borra fast titanskruvar. Antalet tänder som ska ersättas samt deras placering i munnen är avgörande för hur många skruvar som behöver fästas under ingreppet.

Läs mer om tandimplantat

Individuell läkningsprocess

Innan behandlingen kan fortsätta så behöver titanskruvarna växa fast i käkbenet. Uppskattningsvis tar detta mellan två till tre månader. Viktigt att känna till är att det är biologiskt och därför individuellt. I vissa fall kan det gå snabbare, men det kan också i andra fall ta längre tid.

Läkningsprocess för tandimplantat
digital avtryckstagning för tandimplantat

Digitalt avtryck

När implantatskruven har läkt fast fint i din mun behöver vi sedan göra ett avtryck. Ett digitalt avtryck används för att göra en 3D-modell av dina tänder och mun. När du och tandläkaren är nöjda med dina tänders utseende skickas arbetet vidare till en tantekniker som tillverkar dina nya tänder.

Tandskelett och kronor

Vi samarbetar med duktiga tandtekniker som tillverkar ett tandskellet. Ovanpå tandskelettet läggs det sedan porslin av estetiska skäl. Vi sätter slutligen fast de konstgjorda tänderna direkt på tandimplantatet.

tandskelett och kronor ovanpå implantat

Boka en konsultation för implantat.

Boka snabbt och enkelt en konsultation genom vårt webbaserade bokningssystem.

Har du frågor eller funderingar kan du alltid ringa oss eller mejla.

BOKA TID
Boka konsultation för tandimplantat