Få rakare tänder med osynlig tandställning

Osynliga tandställningar, tandreglering för raka tänder i Göteborg

För alla som vill ha ett leende som de absolut älskar. Vi rättar till sneda tänder varsamt med hjälp av osynliga skenor. Osynliga tandställningar kallas ofta för aligners och är ett mycket populärt val för den som inte vill ha den traditionella ”rälsen” i metall. På drygt 6 månader får du ett nytt leende som du kan vara stolt över och som ökar din självkänsla.

BOKA KONSULTATION

Så fungerar behandlingen

Det har aldrig varit lättare att korrigera sina tänder. Osynliga skenor är enligt många det mest bekväma, diskreta och prisvärda sättet till raka tänder. Skenorna är specialanpassade för just dina tänder och kommer gradvis att korrigera dina tänder till en önskad position. Skenorna tar du enkelt ut ur munnen inför måltider.

Boka en kostnadsfri konsultation

När du kommer till oss första gången får du möta våra erfarna tandläkare. Eftersom det finns olika skäl till varför ett bett ska justeras sker det alltid först en utredning av dina förutsättningar och tändernas nuvarande position.

Därefter för vi på Drottningkliniken en 3D-skanning av dina tänder. Vi använder oss med andra ord inte av vanliga alginatavtryck utan scannar istället tänderna. Detta är både smidigare, säkrare och betydligt mer bekvämt för dig som patient.

Få din personliga behandlingsplan

När du är färdig med ditt första besök påbörjar din tandläkare planeringen av din behandling med osynliga skenor. Vi skapar och presenterar dig din personliga behandlingsplan. Den inkluderar en 3D-simulering från tändernas nuvarande bettfel till den önskade positioneringen. Detta visar hur tänderna förflyttas och det förväntade resultat av behandlingen. Du får även information om pris och hur lång den kommer att ta, baserat på komplexiteten av din behandling.

Simulering av resultatet av en behandling med osynliga skenor

Få dina skenor och börja din resa

När du valt att påbörja din behandling produceras en serie individuellt anpassade skenor som du får vid ett utlämningsbesök hos tandläkaren. Varje plastskenas form är anpassad för att gradvis föra dina tänder närmare mot önskat resultat. Exakt hur ofta skenorna byts ut är individuellt och beror på behandlingsplanen. Du byter skenor med omkring 1-2 veckor tills dess att du nått det panerade slutmålet.

När du är färdig med din behandling behöver tänderna stabiliseras för att inte återgå till ursprungspositionen. Därför avslutas behandlingen med en liten tråd (retainer) bakom tänderna eller en nattskena. Hur länge eller vilken metod som är bäst är individuellt.

Boka en konsultation för osynlig tandställning.

Boka snabbt och enkelt en konsultation genom vårt webbaserade bokningssystem.

Har du frågor eller funderingar kan du alltid ringa oss eller mejla.

BOKA TID
Vi som jobbar på Drottningkliniken