laga tänderna i göteborg

Kompositlagning av tänder i Göteborg

Kompositlagning i Göteborg på Drottningkliniken är för dig som behöver reparera en tand på grund av karies eller till exempel en fraktur används ofta komposit vilket är en typ av plast. Vi utför kvalitetstandvård för privatpersoner över 20 år, och tar emot patienter från hela Sverige.

BOKA TID
RING OSS

Vanliga frågor om lagningar

Vad är en kompositlagning?

Om en tand behöver repareras på grund av karies eller till exempel en fraktur används ofta komposit vilket är en typ av plast. En plastlagning kan fungera väl om man har flera tandväggar kvar som stöd.

I kindtandsområdet rekommenderas oftast inte plast till större lagningar då detta oftast inte håller mot de stora tuggkrafter vi har i käkarna. I kindtandsområdet rekommenderar vi därför oftast porslinskronor vid mer omfattande tandskador då de har en avsevärt bättre prognos.

Vad är orsaken för en kompostilagning?

Den allra vanligaste anledningen för att laga tänderna är karies. Ett annat ord för karies är hål i tänderna som orsakats av skadliga bakterier som bildat syror. Du får lättare karies på de delar av tänderna där det lätt samlas bakterier och där det är svårt att rengöra ordentligt. Karies är en av världens vanligaste folksjukdomar och drabbar väldigt många.

Läs mer om hål i tänderna

Patienten i fokus

 Göteborgs tryggaste och vänligaste tandvård. Det är vad alla vi på Drottningkliniken jobbar efter. Vi vill helt enkelt göra det lite lättare och trevligare för dig att gå till tandläkaren.  Genom ett starkt engagemang visar vi vägen mot framtidens tandvård – alltid med patienten i fokus.

”Väldigt trevlig och kunnig. Förklarar allt på ett enkelt sätt och ger bra rekommendationer.”

Patientomdömen

”Fantastiskt omtänksam och proffsig! Lugn och avslappnad och pålitlig!”

Patientomdömen

”Det känns lugnt och tryggt att gå till Åsa för behandling, mjukt handlag och vänligt bemötande.”

Patientomdömen
tandklinikens behandlingsrum

Tandläkare i Göteborg centrum

Drottningkliniken är en av de modernaste tandklinikerna i Göteborg. Hos oss välkomnas du i en avslappnande och lugn miljö. Vi jobbar med den absolut senaste tekniken och håller oss konstant uppdaterade för att kunna erbjuda tandvård i världsklass. Vi som arbetar på Drottningkliniken vill ge dig den tryggaste och vänligaste tandvården i Göteborg.

Läs mer om kliniken

Boka en tid online idag

Boka snabbt och enkelt en konsultation genom vårt webbaserade bokningssystem.

Har du frågor eller funderingar kan du alltid ringa oss eller mejla.

BOKA TID
Vi som jobbar på Drottningkliniken