Hur mycket kostar ett tandimplantat?

Vi är stolta över att kunna erbjuda konkurrenskraftiga priser på tandimplantat i Göteborg. Uppskattningsvis kostar ett tandimplantat hos oss på Drottningkliniken mellan 15000 – 20000 kr. Det är viktigt att känna till att priset för tandimplantat och behandlingen varierar från fall till fall. Här reder vi ut allting du behöver veta om kostnader för tandimplantat.

Pris konsultation för tandimplantat

Vår målsättning är att göra det lite lättare och trevligare för dig att gå till tandläkaren. Därför erbjuder vi alla patienter som är intresserade av ett tandimplantat konsultation till priset av 200 kr. Denna kostnad dras sedan av från behandlingskostnaden om du väljer att genomföra behandlingen enligt godkänt terapiplan och kostnadsförslag.

Första steget för varje implantatbehandling är att komma till oss på en konsultation för att undersöka förutsättningarna för ett implantat. Syftet med mötet är att bemöta alla dina frågor och funderingar gällande behandlingen. Det är viktigt för oss att alla dina frågor och förväntningar blir besvarade.

  • Inga förpliktelser
  • Få svar på alla dina frågor
  • Få tillbaka tuggförmågan
Hur mycket kostar ett tandimplantat

Hur beräknas priser på tandimplantat?

Priser beror allra främst på omfattningen av själva behandlingen. Utöver detta spelar även materialvalet på kronan (den konstgjorda tanden som fästs på implantatet) roll. Delar av behandlingen ersätts även av Försäkringskassan genom ditt högkostnadsskydd. Hur mycket ersättning du får av Försäkringskassan spelar därmed en central roll i det slutliga priset för dig.

Hur påverkar högkostnadsskydd priset på tandimplantat?

Priset för ett tandimplantat innebär att du oftast får hög ersättning av Försäkringskassan. Vid behandlingar vars kostnad överskrider en summa på 15 000 kr och uppåt uppgår ersättning till 85% på referenspriset. Drottningkliniken i Göteborg är anslutna till Försäkringskassan och kan därmed tillhandahålla tandvårdsersättning som allmänt tandvårdsbidrag, högkostnadsskydd och särskilt bidrag.

Läs mer om tandvårdsbidrag

Material och tandtekniska kostander för tandimplantat

Priset påverkas i högsta grad av vilket material som används under behandlingen. Här kan du diskutera med din tandläkare för att hitta alternativ som passar dig. Precis som mycket annat så kostar högre kvalité oftast lite mer och ett tandimplantat är inte något undantag. Följande är några delar som är av stor betydelse:

  • Implantatsystem
  • Material på kronan
  • Tandteknikers arbete och hantverk

På Drottningkliniken i Göteborg arbetar vi med väl beprövade implantatsystem från tillverkare som Neoss, Nobel Biocare och Straumann. Dessa är väldokumenterade och har följts upp under lång tid genom omfattande forskning och kliniska studier. Att vi har olika system innebär att du som patient har en valmöjlighet att påverka det slutliga priset.

Hur påverkar tandläkarens kompetens priset?

Att ersätta förlorade tänder med tandimplantat är någonting att jämföra med ett hantverk. Det kräver att tandläkaren besitter rätt kompetenser och erfarenhet för att öka chanserna för ett lyckat och hållbart resultat. Drottningkliniken i Göteborg har lång erfarenhet av implantatbehandlingar. Du kan därför känna dig trygg med att resultatet troligen kommer att uppnå önskat resultat. Högkostnadsskyddet från Försäkringskassan innebär även att kostnadsskillnaderna blir marginella i jämförelse hos en mindre erfaren tandläkare.

Boka en kostnadsfri konsultation för implantat.

Boka snabbt och enkelt en konsultation genom vårt webbaserade bokningssystem.

Har du frågor eller funderingar kan du alltid ringa oss eller mejla.

BOKA KONSULTATION
Vi som jobbar på Drottningkliniken