Hem/Behandlingar/Undersökning
undersökning av tänder i göterborg

Tandundersökning i Göteborg centrum

En tandundersökning är den rutinundersökning som man genomgår regelbundet med sin tandläkare och tandhygienist. Hur ofta man bör gå på tandläkarundersökning vid vuxen ålder beror på hur stora problem man har med sina tänder. Tänder och en god munhälsa är viktiga delar för att kunna fungera och ha en god livskvalitet. Regelbundna årliga undersökningar är grundstenen för god tandhälsa och tillsammans med oss lägger vi upp en individuell behandlingsplan för dig.

BOKA UNDERSÖKNING
RING OSS

Så går en tandundersökning till

På Drottningkliniken i Göteborg blir du omhändertagen av våra erfarna tandläkare. I en basundersökning gör vi en noggrann genomgång av hela din mun och dina tänder.

registrera tandstatus

Registrera tandstatus

Din tandläkare tittar noggrant på dina tänder och utvärderar din munhälsa. Detta kallas för att registrera tandstatus och innebär att vi samlar information om tidigare behandlingar som har skett samt eventuella skador på tänderna.

Diagnos av Munhälsa

Diagnos av munhälsa

Tandläkaren kommer att utifrån de fynd som upptäckts informera dig om eventuella synliga skador som exempelvis karies, plack, förändringar på slemhinnorna eller om det finns någonting som tyder på sjukdom i munhålan.

Terapiplanering och kostnadsförslag

Terapiplanering

Din tandläkare kommer att informera dig om eventuella fynd som upptäcks. Slutligen kommer du att konsulteras om eventuella åtgärder. Viktigt att känna till är att inga ingrepp eller behandlingar påbörjas utan ditt godkännande.

BOKA TID

Patienten i fokus

Göteborgs tryggaste och vänligaste tandvård. Det är vad alla vi på Drottningkliniken jobbar efter. Vi vill helt enkelt göra det lite lättare och trevligare för dig att gå till tandläkaren. Genom ett starkt engagemang visar vi vägen mot framtidens tandvård – alltid med patienten i fokus.

”Väldigt lugn och trevlig tandläkare. Förklarar på ett lugnt sätt hur hela behandlingen kommer gå till. Är så nöjd att jag hittade Drottningkliniken.”

Patientomdömen

”Magnus med kollegor är helt fantastiska. Har gått där i flera år och gjort flera större behandlingar och jag kommer aldrig att byta.”

Patientomdömen

”Härlig personal, varma mottaganden och gott snack! Som att få behandling av goda vänner, men ändå väldigt professionellt. Topp!”

Patientomdömen

Vanliga frågor om tandundersökning

Vad ingår i en tandundersökning?

I våra undersökningar på Drottningkliniken ingår registrering av tandstatus, 4 st röntgenbilder, diagnostik av munhälsa samt råd och tips för att förbättra din orala hälsa. Vid besöket görs även en terapiplan på eventuell behandling. Enklare tandstensborttagning och polering av tänderna utförs vid undersökningstillfället om så önskas.

Hur mycket kostar en tandundersökning?

Vi är stolta över att kunna erbjuda konkurrenskraftiga priser på tandundersökning i Göteborg. Delar av behandlingen kan komma att ersätts av Försäkringskassan genom ditt tandvårdsbidrag eller högkostnadsskydd. Priset varierar därför med anleVad dning av detta.

Läs mer om tandvårdsbidrag
narkostandvård för att erbjuda tandimplantat för tandvårdsrädda

Narkostandvård – Hjälp för tandvårdsrädda

Narkostandvård eller intravenös sedering används då man som patient känner ett stort obehag inför ett tandläkarbesök eller vid en mer omfattande planerad behandling. Vi på Drottningkliniken i Göteborg har som mål att ingen ska behöva ha dålig munhälsa på grund av tandvårdsrädsla. Vi är stolta över att kunna erbjuda Narkostandvård till patienter med tandvårdsrädsla.

Läs mer om narkostandvård
tandklinikens behandlingsrum

Tandläkare i Göteborg centrum

Drottningkliniken är en av de modernaste tandklinikerna i Göteborg. Vi jobbar med den absolut senaste tekniken och håller oss konstant uppdaterade för att kunna erbjuda tandvård i världsklass. Hos oss välkomnas du i en avslappnande och lugn miljö. Vi som arbetar på Drottningkliniken vill ge dig den tryggaste och vänligaste tandvården i Göteborg.

Läs mer om kliniken

Boka en tid för en undersökning

Boka snabbt och enkelt en tid genom vårt webbaserade bokningssystem.

Har du frågor eller funderingar kan du alltid ringa oss eller mejla.

BOKA TID
Vi som jobbar på Drottningkliniken